Sådan Undgår du Discolys i Haven

Hvis du ikke får professionelle til at opsætte dine lamper i haven burde du læse denne artikel og undgå en fejl mange laver i forbindelse med udendørs have lamper.

Lysforurening

Kender i det, man går en aftentur og helt uforberedt bliver øjet ramt at en skarp lysstråle. Dette kan enten være fra en oplyst have, butik facade eller et stort oplyst skilt. Lige meget hvor lyset kommer fra, hvis det rammer forbipasserende i øjne så de bliver blændet er lyset rettet forkert.

Lys og skygger skal passe sammen, lyset skal rettes på den rigtige måde så du undgår lysforurening. Det er når lyset er rettet forkert så det ikke rammer de rigtige steder og derfor ikke giver det rigtige lys. Kan enten være placeret forkert eller være forkert lysstyrke. Hvilket skaber dårligt lys og bruger unødvendigt strøm på at oplyse de forkerte steder.

Hvis ikke lyset er rigtigt opsat og i rette mængde kan det være bedre helt at undvære lyset, da det vil være til gene frem for nytte.

Skal passe til dig

Lamper, lys og farver skal passe til huset og den stil du ønsker at skabe i din have. Det er næsten det vigtigste du skal vælge, du kan ikke bruge helt nye designer lamper hvis du ønsker en gammel stil eller omvendt.

Lys styrke skal passe til hvor lampen er, skal området lyses op eller skal den skabe hygge. Vælg type af lampe, pære og farve til den rigtige placering omkring dit hus og i haven.

Udvælg punkter du ønsker oplyst, og hvor meget lys der skal være. Opdel i lyszoner efter hvor meget lys der skal være de enkelte steder. Husk lys på for- og bagdør, sti, indkørsel osv.Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *