Opsæt dit Have Lys som en Ekspert

Udendørs lys til brug i haven, kan skabe en god hygge og gøre have til en helt ny oplevelse. Have lys kan bruges på forskellige måder:

Oplys små og lavtliggende planter:

For at oplyse lavtliggende, skal du helst bruge en lille lampe der lyser ned af, så det kun er de lave planter lyset rammer og ikke hele vægen bagved eller lignede. For at få et sådanne lys skal du enten bruge en lav styrke spot lampe der har lys keglen rettet ned eller en lampe med et mørkt cover i toppen, så lyset bliver rettet mod jorden. Denne form for lys gør at du om aftnen kan nyde dine små lave planter på en hyggelig måde.

Små lamper til stig der kan oplyse havegangen:

Brug af udendørs lys til oplysning af gangsti er også meget udbredt. Det skal være et stille hyggeligt nedafgående lys og kun så meget at man kan se bump, kanter og trin så dine gæster ikke falder når de går en tur i haven om aftnen. Det er vigtigt at du ikke får det til at ligne en landingsbane for mere om dette se(link til artikel omkring sti lys). Her er det også godt at bruge en lampe med et mørkt cover i toppen så det giver et ned af gående lys hvilket skaber en mere romantisk oplyst gangsti.

Oplysning af store planter og træer:

Hvis du vil have, et flot gammelt træ eller måske et par buske i din have oplyst, skal du enten vælge spot eller en stor opad gående lampe. Det vigtige ved denne måde at oplyse på er at du skal skabe lys et sted men huske at skærme lyset fra andre sider. Når vi taler om udendørs lys er det meget vigtigt at du ikke indstiller lyset sådanne at det kan blænde nogen.

Nedlysning fra træer:

En anden måde man kan skabe stemning i haven er ved at sætte lamperne op i træerne. Dette giver en form for dagslys men på en meget hyggeligere måde.

Lamperne bliver monteret i dine træer og kaster lys og skygger ned af, dette giver dig utallige muligheder for at skabe aften stemning i havens træer.

Hvis du er i tvivl om hvordan det vil se ud kan du selv prøve med bærbare lamper du peger mod træer og buske. Hvis du ikke selv ønsker at gøre det kan du kontakte din elektriker og høre ham om han er interesseret i at lave lys demonstration i din have.


Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *