Sådan skal bambus plantes og vedligeholdes

Det optimale plantningstidspunkt

Der er to optimale tidspunkter på året at plante dine bambus. Det ene er tidligt i foråret, så frosten af væk fra jorden, og frem til maj. Det andet tidspunkt er mellem august og september.

Planter man bambus uden for dette tidsrum er det risiko for at bambussen visner.

Jordforholdene og selve plantningen

Bambus kan plantes i stort set alt slags jord. Der er dog enkelte undtagelser og råd man bør følge:

Hvis jorden er meget leret eller vådt er det en god idé, at skifte alt jordet på plantningsstedet med jord fra et andet sted i haven eller jord købt i et havecenter.

Når du har styr på plantningsstedet er det vigtigt at der bliver blandet ca. 20-30% spagnum i jorden.

Når du har vendt jorden og blandet spagnum i på et areal der hedder 1 x 1 meter rundt og ca. 0,5 meter i dybden, kan du sætte bambusplanten i jorden.

Du skal plante bambussen i samme højde som den står i potten den kom i.

Når du har sat bambusplanten i jorden er det vigtigt at du gennemvander jorden grundigt.

bambusVanding, beskæring og vinterpleje

Selv om det i starten blev gjort klart at bambusplanter ikke kan holde til at så i drivvådt jord, så er det vigtigt, at du i de første par sæsoner sørger for at din bambus ikke tørre ud.

Efter de første sæsoner klarer bambusplanten sig selv med den vand der kommer fra himlen og det eneste du kan gøre for den er at beskære den (Hvis du ønsker en speciel form) eller at give den noget kompost eller andet gødning.

Det er ikke nødvendigt at gøre noget ved bambusplanter om vinteren. De kan godt holde til det danske klima.

Slutteligt skal det nævnes at du kan beskære din bambus stort set som du ønsker det. Det er også derfor bambus udgør en rigtig nem og flot hæk.

 

Om forfatteren:
Dennis Drejer driver webshoppen Haveslangen.dk som er et online havecenter der sælger både bambus, havefigurer, havekrukker og meget andet.

 


1 Comment

  1. Jette Egelund

    Hvis en bambus er visnet, fordi de som mine tre er plantet på et forkert tidspunkt (oktober), kan de så komme igen næste år, eller skal der nye til? Planterne står i vores sommerhus tæt på havet. Der er meget vestenvind – og fornylig denne voldsomme storm. Kan det være grunden til deres forlis?

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *