Udendørs Overnatning i Den Danske Natur

Kom ud og lev i ét med naturen. Mange har den forestilling, at hvis man leve i naturen i Danmark skal man overnatte på campingpladser, dette er dog ikke helt sandt. Man må dog ikke overnatte lige hvor man vil.

Skov- og naturstyrelsen har forskellige camping pladser rundt omkring i den danske natur som ganske gratis kan benyttes.

Her er en guide til hvor og hvordan du, ganske gratis, komme ud og overnatter i den Danske natur.

Camping

Dette vil sige at I ikke behøver at tage til Sverige for at få en campingtur uden overnatning på campingpladser. På denne måde kan i virkelig komme i et med naturen.

Skov- og naturstyrelsen har mere end 1300 overnatningspladser til rådighed, der veksler lige fra små teltområder til gruppe områder med opsatte sheltere.

På alle områderne vil der være mulighed for at lave bål, enten på en i forvejen lavet bålplads, ellers vil det være muligt at grave en lille bålplads. Skov- og naturstyrelsens retningsregler skal dog altid følges på området: opgravede bålpladser skal tildækkes igen, med de opgravede tørv og bålpladser må ikke laves udenfor pladsen eller i tørke tid.

Booking

Husk man altid skal have tilladelse til at overnatte i den danske natur, om enten det gælder store spejderpatruljer eller i er en lille gruppe venner.

For at finde det overnatningsområde gå ind på http://udinaturen.skovognatur.dk/UdINaturen/PageMap.aspx?Showtype=3&Id=1611

Klik ind på lejerpladsen for, at finde det ansøgningsskema du skal bruge for tilladelsen til overnatningen i den danske skov.

Det kan klart anbefales at man tager på en campingtur i den Danske natur, den giver mange muligheder for oplevelser og sjov. Børnene kan lære basale overlevelses måder og få en sund respekt for naturen via en familie campingtur.

Der er intet der knytter venner eller familie som en ferie. Her i disse spare tider, er Camping i Danmark den perfekte måde at holde ferie uden, at bruge mange penge.

God fornøjelse!


7 Comments

  1. Jens Kamstrup Larsen

    Jeg havde efter et indslag i morgen tv i dag d. 15.6.2011 forventet noget som svarede til den svenske alllemandsret. Jeg har camperet på den måde i Sverige, hvor det er en selvfølge at man rydder. totalt op efter sig igen. Hvorfor kunne vi ikke have samme frihed i Danmark? Jeg tror de fleste af os er så magelige, at skovene og strandene ikke ville blive særligt overrendte. Jeg er klar over at den danske natur er mere følsom end den store svenske. Men vi har i forvejenn. vandrestier. med overovernatningsmuligheder.

    • Torben

      “For at finde det overnatningsområde gå ind på http://udinaturen.skovognatur.dk/UdINaturen/PageMap.aspx?Showtype=3&Id=1611

      Her skulle der være mulighed for at finde områder i den danske natur hvor det er tilladt at overnatte enten i shelder eller eget telt.

      Jeg er helt enig, den danske natur burde være tilgenelig for de folk der ønsker at bruge den. dette ville også give børn bedre forståelse for hvorfor vi ikke smider affald og skal beskytte naturen.

  2. Jens Kamstrup Larsen

    Jeg mangler også henvisning til steder hvor man faktisk kan overnatte i sit telt. Men jeg har heller ikke ledt så meget endnu. Men jeg ville være. glad for et link til mulige steder. Muligheden har jeg ventet på i mange år. Ikke fordi jeg har noget imod campingpladser. Men det er noget andet feks at kunne besøge sin hjemegn, som i mit tilfælde er et af de smukkeste steder i Danmark. Slå sit telt op og tage nogle smukke fotos. Eller at vise sin veninde hvor man stammer fra og nyde en selvfanget fisk om aftenen inden man kryber i posen. Prøv nu at stole på at der endnu er danskere som ikke er miljøsvin . Og straf så dem der er hårdt. Jeg er medlem af Dansk Naturfredningsforening. Men jeg ved også hvor meget fredninger har ødelagt for både fuglelivet og fiskelivet omkring de danske fjorde. Hvor vi før så en stor variation af dyr, er der i dag mange steder helt dødt, fordi vi tror at mangel på uro i naturen er lig med gode livsvilkår for fugle og fisk. Det er en kæmpe. misforståelse. Da nogle vandområder blev underlagt Ramsar, så voksede græsset rundt omkring til gavn for rotter og død for vandfugle . Og manglen på jagt gav fred til svanerne til at plukke bunden for al vegetation. Og dermed fiskede. Men det ser en fredningsmand alene ikke. Der skal man også have brugt naturen som jæger og fisker. Jeg har levet i sådan

  3. Jens Kamstrup Larsen

    en sådan natur i. 45 år. Så kom fredningen. Og livet forsvandt. Der var mågekolonier lige fra hættemåger til svartbag. I dag findes hættemåger stort set ikke nogen steder. Og de større måger lever i byerne. Der var vadefugle fra klyder over viber til præstekraver og bekkasiner som brægede i flugten en sommeren. Der var endnu fiskere som kunne trække ål og rejer op af vandet. Det er væk alle de steder vi har fredet. Nu færdes vi ikke længere blandt dette liv. Det der er tilbage ser vi gennem stærke kikkerter. som vi stiller op på god afstand fra de fredede områder. De ænder, som dengang jeg jagtede kunne sejle mellem i yngletiden , de er enten væk eller blevet til parkænder. Det gør vi i vores forsøg på at “beskytte”. Nej vi skal ud i naturen og veksle med den. Inden det hele bliver langt dødt græs. Skjul for rovtøj. som æder æggene fra de få fugle som endnu tør lave en rede. Jeg vil gerne tættere på. For det er en kæmpe misforståelse at mangel på færden kun er af det gode. Men det kunne jeg fortælle om i timer. Vi skal passe på at naturen til sidst ikke kun er noget vi har bag glas. Derfor dejligt at der er åbnet. Jeg vil bare gerne se mere om mulighederne. Jens

  4. Anders h Kress

    Jeg vidste ikke at man overhovede måtte overnatte i naturen udenfor campingpladser eller private haver. Jeg vil helt klart prøve en af pladserne til vores næste familie tur. Normalt tager vi på weekend til sverige, men transporten gør at vi skal planlægge god tid i forvejen og skal gerne være hele weekenden. vi tager ikke så langt for en overnatning. Men dette er muligt hvis det kun er i Danmark.

    Tak, Anders

  5. Ved det er en gl. tråd men kan ikke lade være med at føle mig provokeret til svar… jeg sover stort set hvor jeg vil i naturen, fandme ikke min skyld, at profit-aber og hjernedød industialisering har udryddet det meste, for ligesom Indianerne går jeg ikke ind for ejendomsret eller facisme…

    Hvordan kan man eje/sælge noget, man ikke selv har haft del i at skabe? det kan man kun, hvis man på et tidspunkt fører sig frem med
    vold og magt, eller man arver det efter magten er udøvet og håber tid læger alle sår…

    Så jeg har med stolthed, sovet i de fleste skove i DK, jeg laver bål osv. som det passer mig… selv på Romsø og andre private skov-øer omkring det fynske ø-hav, det er super skønt og de magelige profit-aber opdager aldrig noget.

    • Hej Rene

      Forstår dit standpunkt, hvilket jeg deler! Kunne godt tænke mig at høre mere om dine tanker derom.

      Mvh. Mark

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *