Undgå sprøjtemidler: Få din egen økologiske have

De fleste have ejere ønsker et alternativ til de miljø-ødelæggende sprøjtemidler, men ønsker sammentidlig ikke at bruge alt deres tid i haven med at luge ukrudt, passe og pleje haven.

Alternativet

Skab en have som naturen selv ville gøre det. Naturen har udviklet sig gennem tusinde af år og er klart den bedste til at passe sig selv. Dette koncept betyder ikke nødvendigvis mere vedligeholdelse for dig, der skal dog indregnes lidt mere tid til anlægning af sådanne en have. Dette må ikke skræmme dig væk, den tid du bruger til at starte med kommer mangfoldig tilbage i gode oplevelser og god samvittighed.

Løsning

En organisk have bruger alternativer til de kunstige fremstillede midler. Det organiske princip tager udgangspunkt i naturens egen måde at holde skadedyr nede, fjerne ukrudt osv. Eksempelvis hvis haven er befænget med bladlus, kan den reddes af mariehøns, da de spiser bladlus.Dette er naturens egne måder at bibeholde den naturlige balance.

På denne måde kommer der ikke for mange skade dyr, eller for mange planter (ukrudt).

Organiske haver skal fungere som et mini økosystem, der er i balance med sig selv og arbejder med naturen, i stedet for at mod arbejde den. Dette vil give dig et lækre og ikke mindst rene fødevare og planter.

Den gode

Din gode samvittighed får du, når du gemmer sprøjtemidlerne væk og passer din have på den naturlige måde. Kunstgødning, pesticider, roundup og andre kemikalier skader vores natur. Stofferne går stille og roligt ned i grundvandet og vil i længden gøre vores, ellers så gode, drikkevand udrikkeligt.

Tænk dig om! Når det er så nemt at gøre det rigtige, hvorfor så gøre det forkerte?


1 Comment

  1. Himmelsk artikel 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *